importanța-seo-în-social-media

CARE ESTE IMPORTANȚA SOCIAL MEDIA ÎN SEO?

Studiile  recente au arătat că Social Media este utilizat de către o persoană în medie de 2 ore și 22 de minute pe zi. Acest timp creste în fiecare an, internetul devenind deja o necesitate a zilelor noastre.

Speranța de viață a unui om este în medie de 72 de ani, iar în conformitate cu unele studii din anul 2020, pe durata vieții, o persoană petrece 6 ani și 8 luni pe rețelele de socializare, în condițiile în care persoana descoperă mediul online la vârsta de 10 ani.

Care este importanța Social Media în SEO?

Nu este de neglijat importanța Social Media în SEO.

Prezența pe rețelele de socializare este o adevărată necesitate și un mare avantaj pentru o companie, mai ales în zilele noastre, când mai bine de jumătate din populația globului utilizează Social Media.

Este de reținut faptul că cele mai mari companii sunt prezente atât pe Facebook, cât și pe Instagram, însă acest lucru nu înseamnă că ne focusăm doar pe Social Media și nu acordăm  importanță pentru SEO.

Acestora le trebuie atenție în aceeași măsură și trebuie să se completeze.

Deși cel mai mult trafic de pe o pagină web vine cu ajutorul SEO, pe vânzări,  organicul are o rată de conversie mai mare decât o are Social Media (prin postări), așadar rețelele de socializare au o importanță mare în SEO.

Acum câțiva ani, link-urile provenite din rețelele de socializare nu erau luate în calcul la realizarea ierarhizării a paginilor web în motoarele de căutare, însă algoritmii au demonstrat o schimbare radicală în acest sens. Astfel, la ora actuală, like-ul și share-ul au o influență mult mai mare în SEO.

Practici eficiente pentru Social Media & SEO

Postările trebuie să fie atractive și valoase pentru publicul tău țintă, documentează -te și înțelege ce caută publicul țintă.

Stârnește curiozitatea, interacționează și lasă creativitatea să atingă cele mai înalte cote. Oamenii vor fi mereu atrași de ceea ce este diferitFii tu altfel, într-o lume standard!

Încurajează distribuirea postărilor, pentru ca mesajul să ajungă la cât mai multe persoane

Acest lucru este simplu! Nu trebuie să depui un efort mare, trebuie doar să ai postări originale, creative și să ai grijă cum și ce transmiți. Fii calitativ și vei fii vizibil!

Optimizează profilurile sociale

Optimizarea profilurilor de pe rețelele de socializare trebuie să fie în concordanță cu pagina web. Dacă realizezi acest lucru, vei reuși să ai mai multe oportunități, astfel încât poți domina paginile de rezultate Google

Optimizează imaginile atât pe SEO, cât și pe rețelele de socializare

Alege cu atenție imaginile pentru că sunt un factor puternic în impactul oferit cititorului. Dacă acestea sunt optimizate, te pot ajuta să aduci trafic pe pagina web.

Pe rețelele de socializare este important să folosești imagini în formatul potrivit și atractive pentru urmăritori. Pentru partea de SEO, asigură-te că ai optimizat imaginile pentru căutare – atât în ceea ce privește denumirea fișierului, cât și câmpurile de tip Alt Text și descrierea imaginii. Găsește echilibrul!

Construiește și menține o relație cu publicul țintă

Comunicarea este baza legăturii dintre afacere și publicul țintă. Prin comunicare vei înțelege care sunt nevoile, cerințele, nemulțumirile publicului țintă, astfel afacerea ta se poate îmbunătăți și poate deveni din ce în ce mai bună.

Datorită rețelelor de socializare, comunicarea se poate realiza într-o manieră extrem de ușoară. Comunică și vei fii apreciat!

Măsoară rezultatele obținute pe rețelele de socializare & SEO

Urmărește și analizează toate rezultatele acțiunilor realizate atât pe rețelele de socializare, cât și în cadrul procesului SEO.  Așa vei observa ce funcționează și ce nu, iar focusul va rămâne pe lucrurile care merg cel mai bine. Analizează drumul spre succes!

Avantaje

Dacă pe pagina de Facebook și Instagram există postări constante, calitative și autentice, șansele ca acestea să genereze trafic pe pagina web sunt foarte mari.

Pe lângă acestea, rețelele de socializare ajută la crearea unei identități a brandului.

De asemenea, va exista o conexiune strânsă cu publicul țintă, deoarece se poate stimula interacțiunea cu acesta. Și nu în ultimul rând, un alt avantaj important este popularizarea brandului în rândul publicului țintă.

Dacă îți dorești ca afacerea ta să fie în topul rezultatelor Google și să fie vizibilă într-un mod cât mai creativ pe rețelele de socializare, nu ezita să ne contactezi!

Nu sunt se pot adăuga comentarii.