cum-atragi-clienți

CUM ATRAGI CLIENȚI NOI?

Cea mai des întâlnită întrebare în rândul antreprenorilor este cum pot să acapareze o mai mare parte a pieței și cum să o păstreze. Mai mult în ziua de azi când clienții sunt mult mai pretențioși și sceptici ca niciodată.

Astfel, haideți să aflăm cum ne dublăm sau triplăm cifra de afaceri. Chiar și în contextul excesului de reclame, oferte și informații.

Prima dată trebuie să vorbim despre motivul principal pentru care întâmpini probleme. Mai ales când vine vorba despre atragerea și creșterea numărul de clienți doriți

Piața e plină de mesaje insistente, care vorbesc numai despre produse și oferte disperate. Ele sunt create și afișate doar pentru a te convinge să îți scoți cardul de credit din buzunar.

Lucrul cel mai important când vine vorba despre fidelizarea clienților este încrederea. Pentru ca cineva să cumpere un produs sau serviciu de la tine, mai întâi trebuie să treci de „filtrul încrederii” pe care ei îl au dezvoltat.

Cum obții încrederea clienților?

Sunt 3 metode pe care le poți folosi pentru a dobândii încrederea potențialilor clienți:

1) Le spui pur și simplu că pot avea încredere în ceea ce le oferi. Asta este echivalentul frazei “Suntem cei mai buni, cumpără de la noi!”

În economia de astăzi, oamenii au atât de multe opțiuni la dispoziție și posibil să fii fost dezamăgiți de multe ori în trecut. Metoda aceasta este posibil să nu aducă toate rezultatele dorite.

2) Găsești  oameni să spună despre tine, despre firmă și cât de bun și de încredere ești (cu condiția ca lucrurile spuse să fie adevărate!). Această tehnică este folosită de mult timp și e cunoscută sub denumirea de word of mouth.

3) Cea mai eficientă metodă este să le areți clienților tăi potențali că pot avea încredere în ce ai de oferit.

Demonstrează-le că pot avea încredere în ce cumpără.

E o abordare mai puțin agresivă și care are un impact mult mai mare. Sunt 4 pași care te vor ajuta să consolidezi încrederea față de potențialii clienți și vei atrage o avalanșă de clienți.

https://ads.google.com/intl/ro_md/home/resources/advanced/

#1 Gândește-te la problema lor, înainte de a le oferi o soluția.

Din cauză că antreprenorii vorbesc doar despre ei înșiși, multe reclame, cărți de vizită și website-uri nu atrag clienți

Pe majoritatea site-urilor sunt date despre companie, anul fondării, adresa, produse oferite, prețuri și pachete. Dar aceste informații nu oferă cititorului încredere legat de rezultatul pe care îl oferi sau de ce ești diferit față de ceilalți.

De aceea, trebuie să te poziționezi diferit! E important să te folosești de orice material de comunicare. Asta pentru a discuta despre potențialul tău client, despre nevoile și dorințele sale. Arată-i că îl înțelegi și știi exact ce frustrări are sau ce își dorește în viață.
Aceasta este cheia pentru a-i capta atenția și interesul.

#2 Oferă-le rezultate în avans.

Când un client potențial are ocazia de a testa produsul tău sau poate observa expertiza și ceea ce ai de oferit, vor fi mult mai încrezători în varianta cumpărării serviciului/produsului tău. De aceea designerii organizează prezentări de modă, iar dealerii de mașini te invită la un test-drive înainte de a ajunge la decizia de a cumpăra.

În momentul în care creezi articole, videoclipuri, postări pe blog, sau când organizezi demonstrații de produs sau seminarii gratuite le oferi clienților potențiali șansa de a descoperi produsul tău. Dar și mai multe despre cum produsul tău le poate face viața mai bună într-un fel sau altul. Precum și modul în care te diferențiezi de concurență.

Exprimă-ți personalitatea și folosește cuvinte și fraze ce exprimă exact conversația din mintea cumpărătorului. Astfel acesta gândește: ,,Wow, compania asta parca îmi citește gândurile!”.

#3 Oferă-le ajutor continuu.

Dă clienților șansa să colaboreze cu tine pe termen lung. Poate fi orice de la o invitație la un workshop plătit, la un program online sau un pachet de produse. Ceea ce este important e să le faci o ofertă la final, fără să îți fie teamă că te vor putea refuza.

În momentul în care crezi din tot sufletul în ce ai de oferit, îți vei putea prezenta oferta cu încredere și autoritate. Așa vei atrage clienți bine-plătitori.

#4 Aplică strategii inteligente de marketing digital!

Dacă ai o afacere ce vinde și în mediul online sau chiar întreaga ta afacere se bazează pe mediul online, marketingul online îți este de mare folos! Chiar dacă ai o afacere exclusiv locală, tot te poți promova și în mediul online.

  • site-ul web – orice afacere din ziua de azi trebuie să aibă un site foarte bun.
  • pay per click – o campanie pay per click te poate ajuta să atragi clienții țintă. Două exemple sunt Adwords și reclamele pe Facebook.
  • email marketing
  • content marketing
  • rețelele sociale etc

Trebuie să înțelegi eficiența campaniilor tale online. Trebuie să urmărești și să analizezi datele în continuu pentru a vedea ce rezultate ai și ce ai putea îmbunătăți.

Cum poți învăța întregul sistem – pas cu pas?

Când îi aplici corect, acești 4 pași te vor ajuta în obținerea mai multor clienți în următoarele 4 săptămâni, decât ai reușit în ultimele 4 luni.


Dacă ai nevoie de mai mult ajutor pentru a stăpâni cu adevărat tehnicile de atragere a clienților, care funcționează în ziua de azi, nu ezita să ne contactezi!

Nu sunt se pot adăuga comentarii.