marketingul-pe-instagram

CUM ÎȚI PROMOVEZI AFACEREA PE INSTAGRAM?

Instagramul este excelent pentru încărcarea, editarea și filtrarea imaginilor din viața ta personală sau la locul de muncă. Însă, noi suntem curioși cât de mult te ajută în afacerea ta.

Să aruncăm o privire la modul în care ar putea această rețea de socializare să influențeze optimizarea SEO a site-ului. Implicit, va crește și traficul de pe site.

Instagram și SEO

Funcția de căutare a Instagramului este bine construită. Se poate căuta în funcție de numele persoanelor, de username-ul pe care persoana respectivă îl are pe această platformă de socializare, marcă, companie, locație și hashtags.

Dacă cineva caută numele companiei tale sau după hashtag-ul pe care îl folosești în mod frecvent, ai crede că metoda de afișare a rezultatelor sunt ca și în cazul Google.

Astfel, afectează Instagram clasamentele SERP? Potrivit ultimelor cercetări și analize, Google a declarat oficial că nu utilizează niciun fel de platformă social media pentru clasament.

În consecință, angajamentul social este un produs secundar de conținut calitativ ce generează backlink-uri. Acestea sunt chestiuni ce țin de SEO.

Dacă vei căuta pe Google numele unei persoane cunoscute la nivel internațional, printre primele rezultate, apare Twitter, următorul fiind Instagram.

Motoarele de căutare mereu vor  direcționa traficul spre site-urile de socializare precum Instragam, Facebook și Twitter. Astfel, profită de acest lucru și asigură-te că vei avea un username cât mai relevant mărcii tale.

Este de reținut și faptul că trebuie să ai un profil complet detaliat și cu informații cât mai căutate de către publicul țintă.

Un plus este faptul că Instagram oferă și opțiunea de a-ți pune la punct profilul de afaceri. Cu ajutorullui poți afla cât de des sunt afișate postările sau câți au văzut o postare cu un anumit hashtag.

Hashtag-ul și vizibilitatea

Websta este un instrument ce te va ajuta să vezi ce hashtag-uri primesc cel mai mare trafic. Așa poți primi mai multe aprecieri la poze și este posibil să apari mai repede un secțiunea de pagini recomandate.

Acest instrument îți spune ce cuvinte cheie sunt mai des întâlnite în căutările Google. Vei vedea ce este în trending în zona ta de activare, ce hashtag-uri folosesc firmele concurente și apoi să valorifici informațiile pentru a-ți crește reputația pe Instagram.

Dacă un utilizator a făcut o fotografie produsului sau serviciului tău, încearcă să te asiguri că folosește un hashtag reprezentativ mărcii tale atunci când o distribuie.

Acesta este un alt mod de a contribui la creșterea contului tău de Instagram. În plus, va fi mai ușor de găsit de către alți utilizatori și inclusiv de către tine.

Pentru mai multe detalii despre hashtag-uri, accesează https://unicweb.ro/social-media/influenteaza-hashtagurile-punct-vedere/

Cum folosești Instagram în SEO?

Daca ai folosit Facebook și Facebook Ads. pentru afacerea ta, ar trebui să afli că și Instagram are opțiunea de promovare a postărilor.

Se poate să știi sau nu, dar de cele mai multe ori Facebook Ads. dacă este bine configurat și administrat, dă roade.

Prin urmare și postările de pe Instagram pot da roade. Cu toate că numărul clienților nu va crește instant, îți vei putea crește traficul, ceea ce pentru SEO-ul de început, este foarte important.

Concluzie

O acțiune importantă și bine gândită pentru afacerea ta este să o aduci și pe Instagram.  

Această platformă a devenit din ce în ce mai utilizată în ultimii ani. Acest lucru ar trebui să îți dea de gândit și să nu mai aștepți. Începe-ți chiar acum promovarea pe Instagram!

În aventura promovării afacerii tale este foarte important să pui accentul și pe rețelele sociale. Chiar dacă realizarea de conținut, optimizarea site-ului, backlink-urile relevante sunt elemente extrem de importante în promovarea SEO, noi considerăm că și social media joacă un rol important.

Dacă ești interesat de servicii de marketing și pe alte rețele de socializare, nu ezita să ne contactezi!

Nu sunt se pot adăuga comentarii.