optimizare-și-creștere-site

CUM TE AJUTĂ UN SITE BINE OPTIMIZAT ÎN CREȘTEREA PROFITULUI?

Știm bine că toți antreprenorii care intră în online sau au afaceri de eCommerce își doresc același lucru: să aibă vânzări și profit.

Lucrul care te va ajuta să oferi publicului și clienților o experiență mai plăcută, o creștere în vânzări,  reduceri de costuri cu resursa umană. Acesta îți oferă posibilitatea să scalezi afacerea și, nu în ultimul rând, să fii mai profitabil este un magazin online bine optimizat.

Astfel, haideți să aflăm mai multe despre ce ajutor ai datorită unui site bine optimizat. Dar și ce înseamnă mai exact o pagină web optimizată pentru a-ți aduce clienți și trafic continuu.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Marketing_pe_motoare_de_c%C4%83utare

Un magazin optimizat îți va permite să ai:

  1. Rată de conversie mai mare – Aceasta reprezintă procentul din totalul de vizitatori pe site, care devin clienți. În România, o rată medie de conversie este în jur de 1-1.5%  adică dintr-o 100 de vizitatori, unul cumpără produsul sau serviciul. Experiența utilizatorilor pe site, încrederea în brandul tău, ofertele, calitatea și volumul traficului pe care îl aduci. Dar și informațiile prezentate pe site-ul tău duc la o variație a ratei.
  2. Experiență îmbunătățită pe site – Achiziția de trafic este principalul factor de creștere doar în primul an de existență a unui business. În trecut când piața nu era atât de competitivă, activitatea unui shop online era dominată de găsirea unor noi strategii de achiziție. Astăzi majoritatea oamenilor judecă magazinele și după experiența oferită. Produsul nu mai este destul astfel trebuie învățată prezentarea ofertei în așa fel încât să fie cât mai atractivă. Experiența vizitatorilor este influențată de design, informațiile prezentate pe site, de modul de navigare și cât de ușor vor ajunge la ceea ce își doresc. Cu un magazin bine gândit și optimizat nu vei oferi o experiență plăcută doar clienților pe care deja îi ai, ci și vizitatorilor noi.
  3. Campanii de marketing mai eficiente – În online poți să măsori și să urmărești tot, ai datele afișate în timp real. Rulând un tracking corect pe site, poți extrage corect aceste date și trage concluzii pe baza lor. Dacă ai un magazin care îți permite să faci tracking-ul corect, reușești să afli care e comportamentul clientului tău. Mai apoi poți folosi aceste informații pentru a construi campanii de marketing mult mai eficiente.
  4. Costuri mai mici – Odată ce activitatea magazinului a crescut, vei vedea că integrările și automatizările sunt importante pentru o eficiență cât mai bună. Acestea te vor ajuta în reducerea timpul de procesare al comenzilor, erorile, resursa umană necesară pentru administrarea magazinului dar și costurile.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Optimizare_pentru_motoare_de_c%C4%83utarehttps://ro.wikipedia.org/wiki/Optimizare_pentru_motoare_de_c%C4%83utare

Ce înseamnă un magazin online optimizat?

Există mai multe elemente la care trebuie să acorzi mai multă atenție când activezi în eCommerce. Unele dintre ele influențează experiența clienților pe site și rata de conversie. Altele îți oferă posibilitatea de a-ți dezvolta afacerea și de a-ți optimiza costurile.

Design – designul magazinului trebuie să fie memorabil, realizat în mod profesionist. Trebuie să se adapteze oricărui dispozitiv și e de preferat să nu fie încărcat cu multe elemente ce distrag atenția de la oferta ta. De asemenea, prin design trebuie să transmiți încredere și să te poziționezi diferit față de competiție. Trebuie să comunici care este USP-ul tău (Unique Selling Proposition).

Viteza încărcare – Consumatorii din ziua de azi nu mai au aceeași răbdare. Nu oferă mai mult de trei-patru secunde pentru încărcarea unei pagini. Dacă site-ul se încarcă greu, o mare parte dintre vizitatori vor părăsi site-ul înainte de a-l putea descoperi. Încărcarea rapidă a magazinului este importantă și pentru SEO (Search Engine Optimization).Este un factor de ranking.

SEO – Site-ul trebuie să aibă o infrastructură ușor de optimizat pentru motoarele de căutare. Neapărat să îți ofere posibilitatea de a seta informații meta. Să aibă un cod SEO friendly, să se încarce rapid. În mod obligatoriu să fie securizat și optimizat pentru dispozitivele mobile.

Navigare ușoară – Navigarea în magazin trebuie să fie cât mai facilă, iar categoriile să fie bine structurate. Pentru ca utilizatorul să găsească rapid și ușor produsele pe care le caută contează și modul de filtrare. Dar și cât de bine funcționează search-ul pe pagina ta.

Implementare tracking – Implementarea corectă îți va permite să ai datele pe care te poți baza. Vei putea optimiza campaniile de marketing și să decizi în ce canale merită să investești. Și cel mai important, să maximizezi vânzările prin re-marketing.

Integrări și automatizări – Dacă integrările de care ai nevoie, nu mai trebuie realizate de la 0, costurile vor fi mai mici. Aici intervine agilitatea și rapiditatea în implementare. Integrările cu canale de vânzare, precum marketplace-uri și comparatoare, te ajută să-ți extinzi prezența și să vinzi mai mult. Toate acestea, fără să fii nevoit să listezi manual produsele. Automatizările precum generarea automată de facturi, awb-uri și sincronizarea stocurilor vor fi mult mai eficiente pentru activitatea și costurile tale.

Infrastructura scalabilă – Cu o infrastructură scalabilă poți crește activitatea fără să fii nevoit să apelezi la altă soluție și chiar să vinzi internațional, dacă decizi să te extinzi peste granițe.

Dacă îți dorești un site bine optimizat și un trafic continuu pe pagina ta, nu ezita să ne contactezi!

Nu sunt se pot adăuga comentarii.