importanța-seo-în-social-media

CARE ESTE IMPORTANȚA SOCIAL MEDIA ÎN SEO?

Studiile  recente au arătat că Social Media este utilizat de către o persoană în medie de 2 ore și 22 de minute pe zi. Acest timp creste în fiecare an, internetul devenind deja o necesitate a zilelor noastre.

Speranța de viață a unui om este în medie de 72 de ani, iar în conformitate cu unele studii din anul 2020, pe durata vieții, o persoană petrece 6 ani și 8 luni pe rețelele de socializare, în condițiile în care persoana descoperă mediul online la vârsta de 10 ani.

Care este importanța Social Media în SEO?

Nu este de neglijat importanța Social Media în SEO.

Prezența pe rețelele de socializare este o adevărată necesitate și un mare avantaj pentru o companie, mai ales în zilele noastre, când mai bine de jumătate din populația globului utilizează Social Media.

Este de reținut faptul că cele mai mari companii sunt prezente atât pe Facebook, cât și pe Instagram, însă acest lucru nu înseamnă că ne focusăm doar pe Social Media și nu acordăm  importanță pentru SEO.

Acestora le trebuie atenție în aceeași măsură și trebuie să se completeze.

Deși cel mai mult trafic de pe o pagină web vine cu ajutorul SEO, pe vânzări,  organicul are o rată de conversie mai mare decât o are Social Media (prin postări), așadar rețelele de socializare au o importanță mare în SEO.

Acum câțiva ani, link-urile provenite din rețelele de socializare nu erau luate în calcul la realizarea ierarhizării a paginilor web în motoarele de căutare, însă algoritmii au demonstrat o schimbare radicală în acest sens. Astfel, la ora actuală, like-ul și share-ul au o influență mult mai mare în SEO.

Practici eficiente pentru Social Media & SEO

Postările trebuie să fie atractive și valoase pentru publicul tău țintă, documentează -te și înțelege ce caută publicul țintă.

Stârnește curiozitatea, interacționează și lasă creativitatea să atingă cele mai înalte cote. Oamenii vor fi mereu atrași de ceea ce este diferitFii tu altfel, într-o lume standard!

Încurajează distribuirea postărilor, pentru ca mesajul să ajungă la cât mai multe persoane

Acest lucru este simplu! Nu trebuie să depui un efort mare, trebuie doar să ai postări originale, creative și să ai grijă cum și ce transmiți. Fii calitativ și vei fii vizibil!

Optimizează profilurile sociale

Optimizarea profilurilor de pe rețelele de socializare trebuie să fie în concordanță cu pagina web. Dacă realizezi acest lucru, vei reuși să ai mai multe oportunități, astfel încât poți domina paginile de rezultate Google

Optimizează imaginile atât pe SEO, cât și pe rețelele de socializare

Alege cu atenție imaginile pentru că sunt un factor puternic în impactul oferit cititorului. Dacă acestea sunt optimizate, te pot ajuta să aduci trafic pe pagina web.

Pe rețelele de socializare este important să folosești imagini în formatul potrivit și atractive pentru urmăritori. Pentru partea de SEO, asigură-te că ai optimizat imaginile pentru căutare – atât în ceea ce privește denumirea fișierului, cât și câmpurile de tip Alt Text și descrierea imaginii. Găsește echilibrul!

Construiește și menține o relație cu publicul țintă

Comunicarea este baza legăturii dintre afacere și publicul țintă. Prin comunicare vei înțelege care sunt nevoile, cerințele, nemulțumirile publicului țintă, astfel afacerea ta se poate îmbunătăți și poate deveni din ce în ce mai bună.

Datorită rețelelor de socializare, comunicarea se poate realiza într-o manieră extrem de ușoară. Comunică și vei fii apreciat!

Măsoară rezultatele obținute pe rețelele de socializare & SEO

Urmărește și analizează toate rezultatele acțiunilor realizate atât pe rețelele de socializare, cât și în cadrul procesului SEO.  Așa vei observa ce funcționează și ce nu, iar focusul va rămâne pe lucrurile care merg cel mai bine. Analizează drumul spre succes!

Avantaje

Dacă pe pagina de Facebook și Instagram există postări constante, calitative și autentice, șansele ca acestea să genereze trafic pe pagina web sunt foarte mari.

Pe lângă acestea, rețelele de socializare ajută la crearea unei identități a brandului.

De asemenea, va exista o conexiune strânsă cu publicul țintă, deoarece se poate stimula interacțiunea cu acesta. Și nu în ultimul rând, un alt avantaj important este popularizarea brandului în rândul publicului țintă.

Dacă îți dorești ca afacerea ta să fie în topul rezultatelor Google și să fie vizibilă într-un mod cât mai creativ pe rețelele de socializare, nu ezita să ne contactezi!

reclame-pe-google

CE ESTE GOOGLE ADWORDS?

De la bun început trebuie subliniat faptul că Google AdWords nu este același lucru cu SEO. Împreună, SEO și AdWords, reprezintă metode de promovare SEM (Search Engine Marketing).

AdWords este o metodă de promovare instantanee. În el poți  investi orice buget dorești și poți ajunge la audiența țintă într-un timp scurt, dacă știi să optimizezi bine campaniile.

Google va număra click-urile făcute pe anunțurile tale și te va taxa pentru fiecare dintre ele. De asemenea, acesta numără impresiile și îți spune cât de des a fost afișat anunțul tău atunci când utilizatorii au căutat după un anumit cuvânt cheie. Dacă  împarți click-urile pe afișări, vei obține rata de click ( click-through-rate, CTR). Aceasta este procentul de utilizatori care au ajuns pe pagina ta, deoarece au accesat anunțul tău. Acest fapt este important, pentru că rata click-urilor îți arată care dintre anunțuri funcționează bine și care nu.

Google AdWords este ca o casă de licitație, astfel trebuie setat un buget și o sumă de licitare. Suma de licitare stabilește disponibilitatea ta de a plăti pentru fiecare click. Dacă suma licitată maxima este de 2$, Google va afișa anunțul tău numai dacă ceilalți participanți nu vor licita în plus.

Google dorește să își maximizeze veniturile, deci, vor afișa anunțul companiei care licitează cea mai mare suma pentru un anumit cuvânt cheie.

Funcționează AdWords într-adevăr?

În funcție de competitivitatea cuvintelor cheie pentru care licitezi și relevanța lor, AdWords poate funcționa sau nu în cadrul campaniei SEO pe care o desfășori în prezent.

S-a descoperit că Google AdWords este extrem de eficient, pentru majoritatea afacerilor atâta timp cât acestea nu risipesc banii pe cuvinte cheie greșite sau nu au anunțuri slabe cu puține click-uri.

Pe lângă toate acestea, este foarte important să ai un site bine optimizat SEO. Persoanele care accesează site-ul tău trebuie să fie atrase de ceea ce ai și să nu iasă instant de pe pagină.

Google Adwords ar trebui plasat spre sfârșitul unei strategii SEO, însă doar după ce ai toate elementele din site bine puse la punct, cum ar fi conținutul de calitate și o bună viteză de încărcare.

Cum funcționează Google AdWords?

Fiecare cuvânt cheie din contul tău va avea propriul scor de calitate. Chiar și două cuvinte cheie din același grup de anunțuri pot avea scoruri diferite.

Primul factor pe care îl caută este relevanța.

Spre exemplu, considerăm că cineva caută “Mașini de închiriat”. Ce expresii cheie crezi că vor avea cel mai mare scor?

1 “Mașini de vânzare Cluj”

2 “Vânzare tractoare”

Ar trebui să fie simplu, corect? Chiar dacă sunt înrudite, una dintre ele este evident ca fiind o alegere mai potrivită. Însă, același lucru se întâmplă într-o campanie când folosești expresii cheie, precum:

1 “Mașini de vânzare”

2 “Cost mașini în Cluj”

3 “Mașini de vânzare în Cluj”

În acest caz, toate sunt relevante. Dar, depinzând de popularitatea fiecăruia, în mod ideal, vrei să fii cât mai concret posibil.

Cel de-al doilea factor este rata click-ului (CTR).

Anunțurile tale vor primi vizualizări și click-uri în timp real astfel, rata click-urilor reprezintă calculul vizualizărilor prin click. O rată mai mare înseamnă o relevanță a anunțului și a cuvintelor cheie mai bună decât a competitorilor, ce au o valoare CTR mai mică.

Următorul factor luat în considerare este istoricul contului tău. Aceasta este o parte destul de nesemnificativă, dar joacă un rol important în ajutarea Google-ului de a determina dacă ești legitim, dacă ai un brand credibil, produse și servicii de calitate.

AdWords este într-adevăr o licitație. Dar, dacă o realizezi corespunzător, te poți poziționa în top, în timp ce vei plăti cel mai puțin. De multe ori, se revine la scorul de calitate (Quality Score) și la clasarea anunțului (Ad Rank).

Ad Rank reprezintă scorul de calitate înmulțit cu suma licitată maximă pe care ai selectat-o, iar asta, este ceea ce dictează poziția pe care vei apărea. Așadar, Google AdWords va evalua maximul pe care l-ai licitat + scorul de calitate + clasarea anunțului și le va compara cu competitorii tăi – totul într-o fracțiune de secundă – pentru a determina cât vei fi nevoit să plătești.

Dacă îți dorești ca afacerea ta să fie în topul rezultatelor Google nu ezita să ne contactezi!

marketingul-pe-instagram

CUM ÎȚI PROMOVEZI AFACEREA PE INSTAGRAM?

Instagramul este excelent pentru încărcarea, editarea și filtrarea imaginilor din viața ta personală sau la locul de muncă. Însă, noi suntem curioși cât de mult te ajută în afacerea ta.

Să aruncăm o privire la modul în care ar putea această rețea de socializare să influențeze optimizarea SEO a site-ului. Implicit, va crește și traficul de pe site.

Instagram și SEO

Funcția de căutare a Instagramului este bine construită. Se poate căuta în funcție de numele persoanelor, de username-ul pe care persoana respectivă îl are pe această platformă de socializare, marcă, companie, locație și hashtags.

Dacă cineva caută numele companiei tale sau după hashtag-ul pe care îl folosești în mod frecvent, ai crede că metoda de afișare a rezultatelor sunt ca și în cazul Google.

Astfel, afectează Instagram clasamentele SERP? Potrivit ultimelor cercetări și analize, Google a declarat oficial că nu utilizează niciun fel de platformă social media pentru clasament.

În consecință, angajamentul social este un produs secundar de conținut calitativ ce generează backlink-uri. Acestea sunt chestiuni ce țin de SEO.

Dacă vei căuta pe Google numele unei persoane cunoscute la nivel internațional, printre primele rezultate, apare Twitter, următorul fiind Instagram.

Motoarele de căutare mereu vor  direcționa traficul spre site-urile de socializare precum Instragam, Facebook și Twitter. Astfel, profită de acest lucru și asigură-te că vei avea un username cât mai relevant mărcii tale.

Este de reținut și faptul că trebuie să ai un profil complet detaliat și cu informații cât mai căutate de către publicul țintă.

Un plus este faptul că Instagram oferă și opțiunea de a-ți pune la punct profilul de afaceri. Cu ajutorullui poți afla cât de des sunt afișate postările sau câți au văzut o postare cu un anumit hashtag.

Hashtag-ul și vizibilitatea

Websta este un instrument ce te va ajuta să vezi ce hashtag-uri primesc cel mai mare trafic. Așa poți primi mai multe aprecieri la poze și este posibil să apari mai repede un secțiunea de pagini recomandate.

Acest instrument îți spune ce cuvinte cheie sunt mai des întâlnite în căutările Google. Vei vedea ce este în trending în zona ta de activare, ce hashtag-uri folosesc firmele concurente și apoi să valorifici informațiile pentru a-ți crește reputația pe Instagram.

Dacă un utilizator a făcut o fotografie produsului sau serviciului tău, încearcă să te asiguri că folosește un hashtag reprezentativ mărcii tale atunci când o distribuie.

Acesta este un alt mod de a contribui la creșterea contului tău de Instagram. În plus, va fi mai ușor de găsit de către alți utilizatori și inclusiv de către tine.

Pentru mai multe detalii despre hashtag-uri, accesează https://unicweb.ro/social-media/influenteaza-hashtagurile-punct-vedere/

Cum folosești Instagram în SEO?

Daca ai folosit Facebook și Facebook Ads. pentru afacerea ta, ar trebui să afli că și Instagram are opțiunea de promovare a postărilor.

Se poate să știi sau nu, dar de cele mai multe ori Facebook Ads. dacă este bine configurat și administrat, dă roade.

Prin urmare și postările de pe Instagram pot da roade. Cu toate că numărul clienților nu va crește instant, îți vei putea crește traficul, ceea ce pentru SEO-ul de început, este foarte important.

Concluzie

O acțiune importantă și bine gândită pentru afacerea ta este să o aduci și pe Instagram.  

Această platformă a devenit din ce în ce mai utilizată în ultimii ani. Acest lucru ar trebui să îți dea de gândit și să nu mai aștepți. Începe-ți chiar acum promovarea pe Instagram!

În aventura promovării afacerii tale este foarte important să pui accentul și pe rețelele sociale. Chiar dacă realizarea de conținut, optimizarea site-ului, backlink-urile relevante sunt elemente extrem de importante în promovarea SEO, noi considerăm că și social media joacă un rol important.

Dacă ești interesat de servicii de marketing și pe alte rețele de socializare, nu ezita să ne contactezi!