digitizarea afacerii

Investește în soluții de marketing. Digitalizarea afacerii tale.

După cum îți spuneam pe prima pagină, trăim în secolul tehnologiei. Acum în contextul în care virusul Covid-19 a forțat închiderea multor afaceri, soluția pentru salvarea acestora de la faliment este mediul virtual.

În glosarul IT Gartner, digitalizarea este definită prin „utilizarea tehnologiilor digitale pentru a schimba un model de afaceri și pentru a oferi noi venituri și oportunități de producere a valorii. Este procesul prin care se trece la o afacere digitală”.

Un lucru care trebuie menționat aici este faptul că digitalizarea nu trebuie confundată cu digitizarea. Acestea sunt două lucruri diferite, astfel…

Ce înseamnă digitizarea?

https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-gb/future-of-marketing/digital-transformation/customer-focus-key-digitalization/

Digitizarea este procesul de convertire a unui semnal electric de tip analog într-unul digital. Așadar, digitalizarea este transformarea interacțiunilor, comunicațiilor, funcțiilor de business și a modelelor de afaceri în date digitale. Acestea, adesea se reduc la o combinație de digital și fizic.

Potrivit unui studiu realizat în 2018, în România se deschid lunar peste 100 de magazine online. În contextul actual, putem presupune că numărul acestora s-a dublat.

Noul trend al digitalizării (fie ea impus sau nu), va avea consecințe nefavorabile pentru firmele care decid că pot supraviețui fără mediul digital. Șansele acestora pentru a supraviețui sunt foarte mici.

Pentru ca o afacere să aibă succes, fiind la început de drum sau nu, este nevoie și de marketing. Acesta la fel ca orice activitate care poate fi realizată de către oameni, a trecut tot mai mult in mediul online.

Marketingul se realizează pentru o audiență. Luând în considerare că la noi în țară majoritatea persoanelor au acces la internet, încăpățânarea de a nu face marketing pe internet reprezintă o alegere riscantă pentru orice afacere.

Privind din altă perspectivă, digitalizarea unei companii nu înseamnă doar adaptarea acesteia la tendințele actuale. Reprezintă și gestionarea mult mai eficientă a tuturor proceselor din firmă. Mult mai mult control asupra întregii afaceri datorită capacității mari de analiză și date colectate.

Valorificarea acestor date și transformarea lor în informații de business cu ajutorul instrumentelor de tip analytics vor ajuta companiile la segmentarea mai eficientă a comunicării în secolul tehnologiei. Dar și la țintirea mult mai exactă a potențialilor clienți și la oferirea de mesaje relevante pentru consumatori.

Dacă dorești să treci afacerea ta în mediul online, nu ezita să ne contactezi!

Nu sunt se pot adăuga comentarii.